Συμβουλευτική Φοιτητών

Πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αντιμετωπίζουν έντονα συναισθήματα και βιώματα. Είναι καλό να ξέρεις, ότι σε τέτοιες στιγμές, υπάρχουν εκπαιδευμένοι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας που περιμένουν για να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν.   

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης υπάρχει έμπειρο προσωπικό από Ειδικούς Ψυχικής Υγείας που προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη. Το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών τηρεί αυστηρά τους κώδικες δεοντολογίας και ηθικής και έτσι μπορείς να συζητήσεις ελεύθερα και ανοικτά για ευαίσθητα και προσωπικά θέματα που σε απασχολούν.

 

Κανένα θέμα δεν είναι μικρής σημασίας, μπορείς να έρθεις ακόμα και για να συζητήσεις τρόπους να βοηθήσεις ένα φίλο.


Για να ενημερωθείτε για όλες τις υπηρεσίες ή για να εκφράσετε τις δικές σας ανάγκες για τις δραστηριότητες του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία μας και να μας γνωρίσετε από κοντά. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά.


Ατομική Συμβουλευτική

Η ατομική συμβουλευτική είναι μια διαδικασία μεταξύ του ειδικού ψυχικής υγείας και του ατόμου που απευθύνεται σε αυτόν.

Η  διαδικασία βασίζεται σε μια σχέση αποδοχής και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ συμβούλου/ειδικού ψυχικής υγείας και συμβουλευόμενου.
Ο γενικός στόχος της, είναι να δώσει στο άτομο ευκαιρίες να επεξεργαστεί θέματα που το απασχολούν με το σκοπό να ζήσει μια, κατά την κρίση του/της, πιο ικανοποιητική ζωή.


Ομαδική Συμβουλευτική

Η ομαδική συμβουλευτική αφορά συναντήσεις οκτώ έως δώδεκα ανθρώπων με ένα ή περισσότερους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας για να μιλήσουν γι αυτό που τους απασχολεί.

Αυτή η αλληλεπίδραση δίνει μια ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να δοκιμάσουν μέσα σ' ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον καινούργιους τρόπους συμπεριφοράς και να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους άλλους.

Ενημερωτικά Φυλλάδια του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών έχει εκδώσει μια σειρά ενημερωτικών φυλλαδίων για συνηθισμένα ακαδημαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Η επιμέλεια των κειμένων έγινε από τα στελέχη και την Επιστημονική Επιτροπή του Κέντρου.

Tα φυλλάδια αυτά, παρότι είναι γραμμένα από ειδικούς ψυχικής υγείας, έχουν ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν αποσκοπούν στην παροχή διάγνωσης ή συμβουλευτικής / ψυχοθεραπείας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συνεργασία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Για το περιεχόμενο των φυλλαδίων επιλέξτε τους παρακάτω συνδέσμους.

  • Κατανοώντας τον πανικό, του Καθηγητή Ψυχιατρικής Παναγιώτη ΜπίτσιουΑυτό το φυλλάδιο προσπαθεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τις προσβολές πανικού. Σας πληροφορεί για το τι συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Σας λέει επίσης γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Tέλος, σας δίνει μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίζετε τις κρίσεις πανικού με απλούς τρόπους.