ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Γίνε Εθελοντής και απόκτησε Νέες Δεξιότητες με εκπαίδευση και βεβαίωση συμμετοχής, στο πρόγραμμα HelpMate

 

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Γίνε Εθελοντής και απόκτησε Νέες Δεξιότητες με εκπαίδευση και βεβαίωση συμμετοχής, στο πρόγραμμα HelpMate

“HelpMate”: νέο, καινοτόμο πρόγραμμα εθελοντισμού, θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Ρεθύμνου. Το “HelpMate” είναι βασισμένο στο μοντέλο Peer Mentoring, όπου οι έμπειροι/ες φοιτητές/ριες (μέντορες) υποστηρίζουν τους/ις νεότερους/ες 1ετείς/2ετείς (καθοδηγούμενοι/ες).

Γιατί να γίνω μέντορας;

Για να βιώσω το πλήθος των πλεονεκτημάτων του εθελοντισμού στη ψυχική, σωματική και κοινωνική υγεία και ευημερία, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση, τα κίνητρα, την αίσθηση της κοινότητας, όπως αναδεικνύεται από πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα.

Πώς μπορώ να γίνω μέντορας;

1) αν είμαι φοιτητής/ρια 3ου ή/και μεγαλύτερου έτους ή μεταπτυχιακός,
2) αν έχω ολοκληρώσει το 50% των μαθημάτων μου
3) αν θα βρίσκομαι στο Ρέθυμνο για ένα ακόμη ακαδημαϊκό 6μηνο τότε, πληρώ τα κριτήρια του/της υποψήφιου μέντορα, δηλαδή τη δυνατότητα να αναλάβω την υποστήριξη ενός/μίας 1ετή/ούς ή 2ετή/ούς φοιτητή/τριας ως καθοδηγούμενο/η, για την προσαρμογή του στην φοιτητική/ακαδημαϊκή ζωή.

Τι βήματα χρειάζεται να ακολουθήσω;

α) να δηλώσω ενδιαφέρον, συμπληρώνοντας τη φόρμα στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/forms/d/1M9u4V2mpWj7R3PxwNinOeT54bgcazIXmz81Hs0FW8FQ/edit,

β) να παρακολουθήσω τη βασική εκπαίδευση που παρέχεται από το ΣΚΦ με έναρξη το επόμενο ακαδημαϊκό 6 μηνο (δεξιότητες επικοινωνίας, προσαρμογή στο πανεπιστήμιο, π.χ. τεχνικές επίλυσης προβλημάτων και συναισθηματικής ρύθμισης, δεξιότητες μελέτης και συγγραφής εργασιών κλπ)., διάρκειας περίπου 18 ωρών.

γ) να συνεργαστώ με τα μέλη του ΣΚΦ.

Με την ολοκλήρωση, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης για την εκπαίδευση και τη συμμετοχή των μεντόρων στο πρόγραμμα HelpMate.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε στην ομάδα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τα μέλη του ΣΚΦ:
Κρητικού Μαρίνα, 2831077984
Σμαργιανάκη Μαρία, 2831077982

Αφίσα Ανακοίνωσης Εθελοντών