19/4/2024

Παρουσίαση σε ημερίδα με τίτλο: «Κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες και δυσκολίες μάθησης: Από το πανεπιστήμιο στο επόμενο βήμα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Θεματικής Ημέρας Καριέρας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

9/11/2023 - 12/11/2023

Παρουσίαση στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας - 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας με θέμα: ''Οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 σε ένα δείγμα φοιτητών: Η σχέση της μετατραυματικής ανάπτυξης, του μετατραυματικού στρες, της προσωπικότητας & των στρατηγικών αντιμετώπισης άγχους''.

30/9/2023

Παρουσίαση στο 5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας ''Από το Παιδί στον Ενήλικα''.

29/9/2023

Παρουσίαση στο ετήσιο workshop της επιστημονικής ομάδας OYSTER με τίτλο : «Early-career researchers dealing with failure» στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.

22/9/2023

Παρουσίαση των υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών σε εκδήλωση υποδοχής φοιτητών erasmus & διεθνών φοιτητών.

8/6/2021

Παρουσίαση στο webinar: «Συμβουλευτική στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση»iii.

3/4/2021

Βιωματικό σεμινάριο στο TEDx-UOC: «Το άγχος μου κι εγώ φτιάχνοντας νέες αφηγήσεις»

17/4/2021

Παρουσίαση στην ημερίδα της ΕΛΨΕ e-κόπωση: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας: τρόποι διαχείρισης κόπωσης και ενίσχυσης ψυχικής ανθεκτικότητας»

8/2/2021 

Παρουσίαση σε μέλη ΔΕΠ του τμήματος Βιολογίας: «Ψυχοκοινωνικές δυσκολίες των φοιτητών στο ακαδημαϊκό περιβάλλον: ο ρόλος του ακαδημαϊκού συμβούλου»

2017

Bitsios P., Karademas E., Mouzaki A., Manolitsis G., Kapellaki 0., Diakatou A., Archontaki A., Mamalakis G., Giovazolias T., (in press). The student Counselling Center at the University of Crete, Greece. British Journal of Psychiatry International.

2012

Συμμετοχή στη Διεξαγωγή Πανελλαδικής Έρευνας για το Κάπνισμα στο Φοιτητικό Πληθυσμό. Η έρευνα συντονίστηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2012

Tο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών συμμετείχε στη διεξαγωγή έρευνας που αφορούσε στη διερεύνηση των Πρώιμων Δυσλειτουργικών Σχημάτων στο φοιτητικό πληθυσμό. Η έρευνα συντονίστηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2005

Συμμετοχή στην επιδημιολογική μελέτη ψυχικής υγείας των φοιτητών σε πανελλήνιο δείγμα φοιτητικού πληθυσμού, που συντονίστηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπευθ. καθ. Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, Διευθύντρια Συμβουλευτικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο "2007 FEDORA-PSYCHE Conference" που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σεπτέμβριο του 2007.

2004

Μελέτη καταγραφής αναγκών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπεύθυνη καθ. Σοφία Τριλίβα, Διευθύντρια Συμβουλευτικού Κέντρου Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο "2007 FEDORA-PSYCHE Conference" που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σεπτέμβριο του 2007.

 

Παρουσιάσεις- Επιστημονικές εκδηλώσεις

Οκτώβριος 2019

Διοργάνωση ενημέρωσης του φοιτητικού πληθυσμού για δυνατότητες εθελοντικής δράσης στα Παιδικά Χωριά SOS, από τον διευθυντή τους κ. Π. Παπαδάκη.

Νοέμβριος 2018

Διοργάνωση ενημέρωσης του φοιτητικού πληθυσμού για δυνατότητες εθελοντικής δράσης στα Παιδικά Χωριά SOS, από τον διευθυντή τους κ. Π. Παπαδάκη.

Ιούνιος 2017

Διοργάνωση ενημέρωσης του φοιτητικού πληθυσμού για δυνατότητες εθελοντικής δράσης στα Παιδικά Χωριά SOS, από τον διευθυντή τους κ. Π. Παπαδάκη.

Σεπτέμβριος 2016

Συνέδριο : «Προσβασιμότητα στη μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες / Αναπηρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ομιλία της κ. Α. Αρχοντάκη με θέμα: «Παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης».  Οργάνωση Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ιούλιος 2016

Εξωτερική αξιολόγηση του Συμβουλευτικού Κέντρου φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια της Εξωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η αξιολόγηση οδήγησε σε έγκριση δημοσίευσης (βλέπε ερευνητικό έργο-δημοσιεύσεις).

Μάρτιος 2016

Οργάνωση και συντονισμός ομάδας για συμβουλευτική φοιτητών (κατά το διάτημα Μάρτιος -Ιούνιος 2016)  από τον εξωτερικό επιστημονικό συνεργάτη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών κ. Μ. Στεφανουδάκη ψυχαναλυτή.

Νοέμβριος 2015

Συνάντηση συνεργασίας με την την ψυχολόγο κ. Κ. Κούτρα από την Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Οκτώβριος 2014

Διοργάνωση από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών ημερίδας με τίτλο «Σύγχρονη Συμβουλευτική Φοιτητών: Επίκαιρα θέματα, προκλήσεις και προτάσεις με αφορμή την συμπλήρωση 12 χρόνων λειτουργίας της υπηρεσίας.

 Απρίλιος 2014

Παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών με τον τίτλο «Εμπειρίες οργάνωσης και Λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης» από την Ουρανία Καπελλάκη, ψυχολόγο του Κέντρου και την Στέλλα Βούρου υπεύθυνη στήριξης φοιτητών ΑμεΑ στα πλαίσια Ημερίδας που οργάνωσαν τα ΤΕΙ Ηρακλείου. 

Νοέμβριος 2012

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Ομιλία της ψυχολόγου του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών με θέμα "Η συμβουλευτική φοιτητών σε ένα μεταβαλλόμενο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον: η περίπτωση του Πανεπιστημίου Κρήτης". Το Συνέδριο έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από τον Κλάδο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) και το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νοέμβριος 2012 

Στο χώρο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, η κα Βούρου, υπεύθυνη στήριξης των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών, μετά από πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, συμμετείχε με εισήγηση στην εκδήλωση του σχολείου "Μιλάμε για τη δυσλεξία". Ο τίτλος της εισήγησης ήταν "Οι σημερινοί μαθητές με δυσλεξία είναι οι αυριανοί φοιτητές με δυσλεξία: πώς μπορούμε να τους στηρίξουμε;". Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 70 εκπαιδευτικοί από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του "Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης" της Πράξης "Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών". 

Ιούλιος 2012

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών συναντήθηκαν με προσωπικό από τις Γραμματείες Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Σκοπός των συναντήσεων ήταν να συζητηθούν η αλληλεπίδρασή του προσωπικού των Γραμματειών με τους φοιτητές/τριες του ιδρύματος και τα τυχόν ζητήματα που προκύπτουν από αυτήν. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αρχικά, τα στελέχη του Κέντρου ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές του και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος ο οποίος κατέδειξε τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να διευθυνθεί η υφιστάμενη συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών με τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Μάρτιος 2012

Βιωματικό Εργαστήριο για τις Εξαρτήσεις στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών διοργάνωσαν στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Βιωματικό Εργαστήριο τριών συναντήσεων στις 7, 14 και 21 Μαρτίου 2012, με στόχο την ευαισθητοποίηση των φοιτητών στις εξαρτήσεις.

Φεβρουάριος 2012

Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ομηλίκων μέσω τηλεφώνου, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων (ΣΥΚΕΟΜ) του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕ.Α.Π.Η) του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε το διάστημα 20-22/2/2012, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ομηλίκων μέσω τηλεφώνου". Η εκπαίδευση έγινε από την κα Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την κα Άννυ Μπενέτου, Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Υπ. Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εθελόντριες μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών.

Σεπτέμβριος 2011

μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Τμήματος καθ. Δ. Αλεξανδράκη, έγινε από την κα Στ. Βούρου, υπεύθυνη στήριξης των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών, ενημέρωση στο προσωπικό του Τμήματος για τη μεθοδολογία στήριξης των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τις προσφερόμενες ειδικές εκπαιδευτικές παροχές. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος στον οποίο συζητήθηκαν και προτάσεις για τη βέλτιστη αντιμετώπιση και συναναστροφή με τους φοιτητές του Τμήματος που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Νοέμβριος 2010

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών καθ. Δ. Βλασσόπουλου, παρουσιάστηκε από την κα Στ. Βούρου, υπεύθυνη στήριξης των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών, εισήγηση με τίτλο "Το δικαίωμα για επιτυχία στις ακαδημαϊκές σπουδές και η στήριξη των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης". Στο πλαίσιο της εισήγησης παρουσιάστηκαν: η μεθοδολογία στήριξης της συγκεκριμένης ομάδας φοιτητικού πληθυσμού, οι προσφερόμενες ειδικές εκπαιδευτικές παροχές, καθώς και μια πρόταση για το συντονισμό των σχετικών διαδικασιών μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ιδρύματος, προς την κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης και της μέγιστης αποτελεσματικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους φοιτητές του με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος με τους παρόντες διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος.

Ιούνιος 2010

Ομιλία από τις κες Αν. Διακάτου και Ουρ. Καπελλάκη στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Κρήτης (ΕΠΨΥ Κρήτης) με τίτλο:"Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η λειτουργία του".

Μάιος 2010

Στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, παρουσιάστηκε από την Στ. Βούρου η εργασία: Στ. Βούρου, Αν. Διακάτου, Ουρ. Καπελλάκη, Ε. Καραδήμας "Το δικαίωμα για επιτυχία στις ακαδημαϊκές σπουδές και η στήριξη των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης".

Σεπτέμβριος 2007

To Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών διοργάνωσε στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στο Ρέθυμνο το Συνέδριο των εκπροσώπων των Συμβουλευτικών Κέντρων των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων "2007 FEDORA-PSYCHE Conference".

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγιναν οι παρουσιάσεις:

  • Α. Diacatou "The Student Counselling Centre at the University of Crete: Structure, aims and mode of operation"
  • O. Kapellaki "The Student Counselling Centre at the University of Crete: A brief presentation of actions and difficulties"

Μάρτιος 2006

Παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών και του έργου του στην ημερίδα «Ψυχολογική Συμβουλευτική Φοιτητών» που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σεπτέμβριος 2003

Παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Βραβεία

Στο παράρτημα Ηρακλείου του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών, απονεμήθηκε έπαινος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΕΠΑ Ηρακλείου) για την προσφορά του στα πλαίσια του εθελοντισμού.