Σύνδεσμοι

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Νομοθεσία


Κανόνες Συμπεριφοράς στην Καθημερινή Επικοινωνία με Άτομα με Αναπηρία

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, σε συνεργασία με την έδρα της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προχώρησε στην έκδοση σύντομων οδηγών που περιέχουν κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία. Η ορθότητα των όρων έχει ελεχθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ).

Πρόσβαση στους πρωτότυπους οδηγούς, σε μορφή pdf, έχετε και από τους παρακάτω συνδέσμους:

Κανόνες Συμπεριφοράς στην Καθημερινή Επικοινωνία με Άτομα με Αναπηρία - 2009


Οδηγός του Πολίτη με Αναπηρία

Το Μάρτιο του 2007, το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α) εξέδωσε τον 430 σελίδων «Οδηγό του Πολίτη με Αναπηρία» στον οποίο περιλαμβάνεται χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για όλες τις παροχές της Πολιτείας στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους.

Παρακαλούμε διαβάστε το ενημερωτικό υλικό που ακολουθεί :

Οδηγός του Πολίτη με αναπηρία (PDF 3.33MB)


Συνήγορος του Πολίτη

Εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.


Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία


Δικαίωμα στη Ζωή


Αναπηρία Τώρα

O πλέον ενημερωμένος δικτυακός τόπος που εξασφαλίζει γρήγορη ανάγνωση, βελτιωμένη και προσπελάσιμη πρόσβαση σε ταξινομημένη πληροφορία και ενημέρωση των ανθρώπων με αναπηρίες αλλά και των επαγγελματιών στον χώρο της αναπηρίας, της αποκατάστασης και της ανεξάρτητης διαβίωσης.


Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με αναπηρία Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπηρεσία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποστολή της Μονάδας είναι η επίτευξη στην πράξη της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής προσαρμογών στο περιβάλλον, υποστηρικτικών τεχνολογιών πληροφορικής και υπηρεσιών πρόσβασης.


Σχεδιάζοντας για όλους

Η ηλεκτρονική μορφή των οδηγιών σχεδιασμού "ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Οδηγίες Σχεδιασμού για την Αυτόνομη Διακίνηση και Διαβίωση ΑΜΕΑ" που συνέταξε το Γραφείο Μελετών για 'Aτομα με Αναπηρία του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει για την προώθηση της δυνατότητας αυτόνομης διακίνησης και διαβίωσης όλων των πολιτών.


Specialeducation.gr

Δικτυακός τόπος με πληθώρα έγκυρων πληροφοριών και ειδήσεων που αφορούν την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη χώρα μας. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σχολεία, άτομα, ομάδες και οργανώσεις.


ΕΥΤΕΧΝΟΣ

Ο δικτυακός τόπος του ομώνυμου δικτύου με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών πληροφορικής και των επαγγελματιών του χώρου των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) για τις διαθέσιμες και αναδυόμενες τάσεις, μεθοδολογίες και λύσεις που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ως προς α) τις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινή διαβίωση και κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων και β) την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του. Στους κύριους στόχος του δικτύου περιλαμβάνεται η προώθηση των αρχών της Σχεδίασης για Όλους και της Καθολικής Πρόσβασης.


Άλλοι Σύνδεσμοι

  • Ο Οδηγός υπηρεσιών για ευάλωτες ομάδες με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" στη διεύθυνση pronoise.org 

 


Συνεργαζόμενοι φορείς σε θέματα εθελοντισμού φοιτητών

 

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς - Εθελοντισμός

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς αποτελεί τον κόμβο διασύνδεσης και για τα προγράμματα εθελοντισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δικτυακό της τόπο μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον εθελοντισμό αλλά και για ενδιαφέροντα εθελοντικά προγράμματα. 

ActionAid Hellas

Συμμετέχοντας στις δράσεις της ActionAid, μπορείτε να ενισχύσετε τις προσπάθειες των φτωχών και περιθωριοποιημένων του κόσμου που δεν κάθονται να περιμένουν να έρθει η αλλαγή αλλά την απαιτούν και την πραγματοποιούν οι ίδιοι.

Μπορείτε να βοηθήσετε με διάφορους τρόπους: να προωθήσετε ένα email, να υπογράψετε μια έκκληση, να διοργανώσετε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης ή συγκέντρωσης πόρων, να συμμετέχετε σε μια δράση ή να βοηθήσετε σε εργασίες γραφείου.

Greenpeace Greece

Από το δικτυακό τόπο μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τρόπο που μπορείτε να συμβάlλετε εθελοντικά στο έργο της Greenpeace, μέσω κάποιων ειδικών γνώσεων ή δεξιοτήτων σας, ή απλά προσφέροντας το χρόνο και το μεράκι σας.

WWF Ελλάς

Μπορείς και εσύ να παίξεις καθοριστικό ρόλο στην προστασία του μοναδικού μας πλανήτη. Ενεργοποιήσου και γίνε εθελοντής του WWF Ελλάς. Εκατοντάδες εθελοντές κάθε χρόνο δίνουν πνοή και ενέργεια στην οργάνωση και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση.


Οι σύνδεσμοι που ακολουθούν οδηγούν σε δικτυακούς τόπους που θεωρούμε ότι περιέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων ανήκει εξολοκλήρου στους δημιουργούς τους και το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με το σύνολο του περιεχομένου τους.